НИ У ТЕОРИЈИ Захарова: САД нису спремне да ПРЕГОВАРАЈУ с Русијом! Гледамо МУЛТИПОЛАРНИ СВЕТ у настајању, међународни ПОРЕДАК треба да буде заснован на НОВИМ ПРИНЦИПИМА

МОСКВА: Било какве перспективе дијалога између Москве и Вашингтона у потпуности зависе од спремности САД да преговарају на основу узајамног поштовања и уважавања интереса друге стране, рекла је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
m
Фото: Youtube Printscreen

Што се тиче изгледа за наш дијалога са Американцима, то у потпуности зависи од намера Вашингтона да преговара на основу заједничких интереса и уважавања интереса друге стране. Сједињене Америчке Државе још нису спремне за то чак ни теоретски, рекла је Захарова у интервјуу за часопис "International Affairs".

Према њеним речима, у будућности би требало озбиљно да се разговара о усаглашавању принципа међународне комуникације, што би било у складу са реалношћу настајања мултиполарног света који сада видимо, преноси ТАСС.

Захарова је истакла да међународни поредак треба да буде заснован на принципу суверене равноправности земаља, а да сарадња међу њима треба да буде заснована на балансу интереса.

Било какви двоструки стандарди и покушаји наметања страних развојних модела, идеологија и вредности треба да буду елиминисани. Чим наше западне колеге то схвате, преговарачки процес који има за циљ решавање кризних појава у свету ће се покренути, поручила је Захарова.

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести