Обављена примопредаја дужности у Влади Републике Српске 

БАЊАЛУКА:  У Административном центру Владе Републике Српске у Бањалуци обављена је примопредаја дужности претходног и новоименованог сазива Владе Републике Српске. 
Vlada Republike Srpske Foto Tanjug/D.Peternek
Фото: Foto Tanjug/D.Peternek

Примопредаји су присуствовали премијери и министри два сазива владе.Председница Српске Жељка Цвијановић рекла је да је овај чин примопредаје свечан, али и радан.

"Радиће као тим и верујем да ће уследити резултати. Повећање плата, улагање у локалне заједнице, повећање БДП, резултати су прошле владе. Надам се да ће тако наставити и нова. Вишковић има моју подршку", навела је Цвијановићева, пренела је РТРС.

Премијер Српске Радован Вишковић констатовао је да све што је добро радила прошла влада, добри резултати припадају и њему као шефу Посланичког клуба СНСД-а.

"Ако је било пропуста и њих прихватам као своју одговорност. Важно је да ћемо и даље тимски радити. Нећу имати проблем да позовем старе министре и да питам за савет", навео је Вишковић.

Он каже да владу очекује изазовно време.

"Мере које смо поставили у експозеу су оптимистичне, а високи циљеви су ветар у леђа. Циљ нам је да подигнемо стандард грађана на виши ниво", наводи Вишковић. 

Претходни сазив владе предводила је Жељка Цвијановић, а на тој позицији наследио ју је Радован Вишковић.

Седам министара из претходног сазива наставља рад и у новој влади.

EUR/RSD 117.2771
Најновије вести