Османи: Слобода медија је показатељ напретка једног друштва

Северна Македонија је посвећена промоцији, заштити и унапређењу свих људских права и слобода, укључујући и медијске слободе, изјавио је министар спољних послова Бујар Османи.
Bujar Osmani Foto: Government of Macedonia
Фото: Бујар Османи Фото: Government of Macedonia 

СКОПЉЕ: Северна Македонија је посвећена промоцији, заштити и унапређењу свих људских права и слобода, укључујући и медијске слободе, што је директан показатељ цивилизацијског напретка једног друштва, изјавио је министар спољних послова Бујар Османи.

Османи је о слободи штампе говорио на данашњој видео конференцији о безбедности новинара и борби против некажњавања злочина почињених над новинарима, одржаној у оквиру Светске конференције о слободи медија, преноси МИА.

Министар је говорио о заштити новинара и запослених у медијима од свих врста притисака и од кршења њихових права, као и о слободи изражавања окончањем злоупотреба и злочина уз кажњавање починилаца.

Овогодишња Светска конференција о слободи медија посвећена је Међународном дану борбе против некажњавања злочина почињених над новинарима и поново потврђује обавезу поштовања слободе изражавања и безбедности новинара.

 

 

EUR/RSD 117.2782
Најновије вести