ОВА МИСТЕРИЈА ДО ДАНАС НИЈЕ РЕШЕНА Пре 10 година нестао авион са 239 људи; Од њих ни трага ни гласа; Помињу се и ванземаљци (ВИДЕО)

КУАЛА ЛУМПУР: На данашњи дан пре 10 година нестао је авион "боинг 777" Малезија ерлајнса у којем је било 239 људи, а тај нестанак се сматра једном од највећих мистерија у авијацији, наводи Ројтерс.
1
Фото: Youtube Printscreen

Авион на лету МХ370 ишао је од Куала Лумпура до Пекинга 8. марта 2014. године.

Сателитски подаци показују да се авион највероватније срушио негде у Индијском океану, у правцу ка западној обали Аустралије.

Међутим, две велике потраге за авионом нису донеле значајна открића.

Малезија, Аустралија и Кина покренули су подводну потрагу на површини од 120.000 квадратних километара на југу Индијског океана.

Потрага, која је коштала око 143 милиона долара, опозвана је у јануару 2017. године, а авион није пронађен, као ни тела.

Пронађено је више од 30 делова који се сматрају да су део несталог авиона, међутим, само три дела крила су потврђена да су припадала МХ370.

У извештају на 495 страница, објављених 2018. године, наводи се да је авион вероватно намерно скренуо с курса, али истражитељи нису могли да утврде ко је одговоран.

Појавиле су се и разне теорије, међу којима су техничка грешка, даљинско рушење, чак и отмица ванземаљаца.

Малезијски премијер Анвар Ибрахим рекао је ове недеље да влада планира да поново покрене истрагу о нестанку МХ370 уколико буде довољно уверљивог повода.

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести