Пакистан: Невакцинисани неће моћи у школе, ресторане, авионе..

ИСЛАМАБАД: Пакистан ће од 1. августа забранити путовања авионом за све који немају сертификат о вакцинацији против ковида-19 и захтеваће да се сви запослени у јавном сектору вакцинишу до 31. августа, објавила је данас пакистанска влада заједно са низом других ограничења.
vakcina korona pix
Фото: Pixabay.com

Невакцинисаним људима од 1. августа више неће бити дозвољен улазак у владине канцеларије, школе, ресторане и трговачке центре, рекао је Асад Умар, који је на челу Националног командног и оперативног центра, војног тела које надзире одговор на пандемију, а преноси агенција Ројтерс.

Наставници и ученици старији од 18 година, запослени у јавном превозу и у малопродаји мораће да се вакцинишу до краја августа, према најновијој одлуци владе.

У Пакистану су се појавиле инфекције корона вирусом у којима доминира делта сој, а лоша здравствена инфраструктура је под све већим притиском.

"Ако нисте вакцинисани, од 1. августа не можете да предајете у школама и на факултетима. Не можемо угрозити животе своје деце само зато што нисте спремни да се вакцинишете", рекао је Умар.

Додао је да је циљ достићи милион доза дневно.

Више од 27,8 милиона људи је до сада примило најмање једну вакцину у тој земљи, док је само 5,9 милиона људи комплетно вакцинисано од укупно 220 милиона становника.

У последња 24 сата, у Пакистану је регистровано 4.497 нових случајева корона вируса и 76 смртних случајева.

До сада је 23.209 људи умрло од ковида-19 у Пакистану.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести