Папа: Свет је на путу самоуништења

ВАТИКАН: Папа Фрања упозорио је данас да је свет „на путу самоуништења“ ако политички лидери не успеју храбро да искористе пандемију ковида 19 као шансу да планету учине праведнијим и зеленијим местом.
papa
Фото: Танјуг (AP Photo/Andrew Medićini)

У видео поруци објављеној на Светски дан Земље, папа Фрања је рекао да политички лидери имају прилику да изађу из ове ситуације бољи након поука научених о социјалним неправдама откривеним током пандемије, преноси АП.

„И глобалне катастрофе, ковид и клима, показују да немамо времена за губљење. Време нас притиска и, као што је показао ковид-19, ми имамо средства да одговоримо на изазов. Имамо средства. Време је за делање, ми смо на граници”, рекао је папа.

Додао је да би недаће са којима се човечанство суочило у пандемији требало да подстакну лидере да теже иновацијама и проналасцима како би боље заштитили планету.

Апеловао је на „све лидере света: да се понашају смело, делају поштено и увек говоре истину људима, тако да људи знају како да се заштите од уништења планете и како да заштите планету од уништења које смо много пута покренули''.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести