Пентагон демантује да је извештај о НЛО готов

ВАШИНГТОН: Пентагон није желело да коментарише медијске извештаје о сазнањима америчке владе о неидентификованим ваздушним феноменима које је у јануару затражио Конгрес.
pentagon pixabay
Фото: pixabay.com

Портпаролка америчке војске није желела да коментарише писање јучерасње наводе ''Њујорк тајмса'' у вези са извештајем, уз подсећање да ће директори Националних обавештајних служби (ДНИ) поднети извештај Конгресу, а из Беле куће је саопштено да такав извештај још није завршен, преноси АП.

У извештају америчке владе о неидентификованим ваздушним феноменима или УАП, јавности познатијим као неидентификовани летећи објекти или НЛО, који би требало да буде ускоро објављен, нису пронађени докази о ванземаљским активностима, али их он и не искључује, саопштили су званичници америчким медијима.

Двоје неименованих званичника, упознатих са извештајем који ће касније овог месеца бити поднет америчком Конгресу, рекли су агенцији под условом да остану анонимни да америчка влада не може да пружи дефинитивно објашњење феномена које су запазили војни пилоти.

У извештају, чије је детаље у четвртак објавио ''Њујорк тајмс'', се не искључује да су пилоти можда видели нову технологију коју су развиле друге земље, а један од званичника је рекао да нема индикација да су необјашњиви феномени производ тајних америчких програма.

Конгрес је у децембру затражио од директора Националних обавештајних служби (ДНИ) да поднесе извештај о сазнањима америчке владе о неидентификованим ваздушним феноменима или УАП.

У изради извештаја учествовали су и званичници радне групе Пентагона за УАП, која је формирана прошле године.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести