Перу: У земљотресу повређено више од 40 људи

ЛИМА: Перуанске власти саопштиле су да је најмање 40 особа повређено у снажном земљотресу који је јуче погодио север земље, на границфи са Еквадором.
zemljotres, tanjug
Фото: Tanjug, ilustacija

Према подацима болнице у Сулани, повређено је 35, а три особе, укључујући и једну трудницу, теже је повређено у урушавању објеката, допк је још 10 других задобило је преломе, преносе локални медији.

Шест особа повређено је и у регионалној престоници Пиури, а председник Педро Кастиљо напустио је војну параду у Лими поводом обележавања 200 година од Декларације о независности и отпутовао у овај град, саопштила је његова канцеларија.

Епицентар земљотреса јачине 6,1 био је на дубини од 36 километара недалеко од града Сулане, саопштио је Сеизмолошки центар Перуа.

Агенција за цивилну одбрану известила је да је у земљотресу 187 кућа оштећено, од којих шест њих више није употребљиво за становање, а потреси су се осетили у већем делу региона, као и у суседном Еквадору.

Перу се налази на Пацифичком ватреном прстену, са око 128 активних вулкана, где се догађају најснажније сеизмичке активности на свету, а у просеку сваке године има чак 200 мањих потреса.

EUR/RSD 117.3896
Најновије вести