После одлуке Лондона, Мадрид тврди: Зараза под контролом

ЛОНДОН: Реагујући на одлуку владе Велике Британије да за путнике који се у ту државу враћају из Шпаније уведе обавезну двонедељну самоизолацију због опасности од ширења корона вируса, власти у Мадриду истакле су да је Шпанија безбедна и за сопствено становништво и за туристе, као и да су тамошња нова жаришта КОВИД-19 под контролом.
madrid
Фото: pixabay.com

Вест о увођењу обавезног карантина за повратнике из Шпаније шокирала је путнике који се већ налазе на одмору у Шпанији, а слична је била и реакција британске индустрије авиосаобраћаја, која то види као тежак ударац за своје пословање, наводи ББЦ.

Одлука је на снагу ступила јуче, мање од шест часова по објављивању, а британска опозициона Лабуристичка партија истакла је да је то изазвало панику међу становништвом, и позвала на пружање подршке онима који ће по повратку у земљу морати у карантин на две недеље, а при томе немају гаранције послодавца да ће за то време моћи да раде од куће.

Иначе, одлука британске владе односи се на становнике Енглеске, Велса и Северне Ирске, док је Шкотска о овом питању одлучивала самостално, али је и њена влада уклонила Шпанију са листе безбедних земаља, па је самоизолација за повратнике из Шпаније обавезна и у Шкотској.

EUR/RSD 117.5725
Најновије вести