Путин: Не прецењивати несугласице у Г7, нису ништа необично

ЋИНГДАО: Руски председник Владимир Путин изјавио је да несугласице унутар Г7 не би требало прецењивати, јер “то није ништа необично”, истакавши да би на таква разилажења требало гледати “мирно и без ироније”.
putin, tanjug ap
Фото: Vladimir Putin, foto: Tanjug (Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Такве ствари се дешавају. Ако узмемо за пример Евроазијску економску заједницу (ЕАЕУ), и ми имамо расправе и не може се баш рећи да свако све потпише одмах", рекао је Путин новинарима на крају посете Кини, где је у граду Ђингдао учествовао на самиту Шангајске организације за сарадњу, преноси Тасс.

Путин је рекао и да нема подробне информације о неслагањима унутар Г7, која су изронила на површину на јуче завршеном самиту те групе.

То је свакако интересантно, јер се тиче највећих светских економија. Можемо видети да ту постоје неки интерни проблеми, закључио је руски председник. 

Путин је раније данас изјавио да излазак из Г7 није био избор Русије и да би волео да земље чланице те групе види у Москви.

Тиме је Путин одговорио на питање новинара у вези с предлогом америчког председника Доналда Трампа о поновном пријему Русије у Г7, пренео је Ројтерс.

Иначе, немачка канцеларка Ангела Меркел рекла је на маргинама јуче завршеног самита Г7 да су се представници земаља ЕУ сложили да још нису испуњени услови да се Русија врати у ту групу, из које је 2014. године избачена након припајања Крима.

Говорећи у кинеском граду Ђингдао, где се одржава самит Шангајске организације за сарадњу (СЦО), Путин је истакао да заједничка куповна моћ СЦО, на челу са Русијом и Кином, надмашује Г7.

EUR/RSD 117.2072
Најновије вести