ПУТИН СЕ ОБРАТИО РУСИМА Морамо да идемо напред, да стварамо будућност

МОСКВА: Председник Русије Владимир Путин изјавио је вечерас да је у години на измаку Русија чврсто стала у одбрану националних интереса, слободе и безбедности, а да је Драги пријатељи, као и да ће 2023. брзо постати део историје, а „ми морамо да идемо напред, да стварамо будућност”.
1
Фото: Tanjug (Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

„Главна ствар која нас је окупила и ујединила је судбина Отаџбине, дубоко разумевање највећег значаја историјске етапе кроз коју пролази Русија, великих циљева са којима се друштво суочава и колосалне одговорности за Отаџбину коју свако од нас осећа...Рад за опште добро је окупио заједницу”, поручио је Путин у новогодишњој поруци из Кремља и додао да су најважније особине народа Русије – солидарност, милосрђе, истрајност, преноси ТАСС.

Руски лидер се обратио представницима војске, који су, како је навео „на борбеном месту, на челу борбе за истину и правду”.

„Ви сте наши хероји, наша срца су уз вас. Поносни смо на вас, дивимо се вашој храбрости, знајући да сада осећате љубав својих најближих, најдражих људи, искрену подршку милиона грађана Русије, подршку целог народа. Више пута смо доказали да можемо да решимо најтеже проблеме и да никада нећемо одустати, јер нема те силе која може да нас раздвоји, натера да заборавимо сећање и веру наших отаца и заустави наш развој”, истакао је Путин у новогодишњем обраћању.

Фото: Tanjug (Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Он је подсетио да је предстојећа 2024. година у Русији проглашена Годином породице.

„А права, велика породица је, наравно, она у којој деца одрастају, где владају пажња, топлина и брига за родитеље, љубав и поштовање једних према другима. Из тог сродства свих генерација љубави према очевој кући рађа се и негује приврженост отаџбини”, закључио је руски лидер.

Он је пожелео све најбоље свим руским породицама, јер како је додао, историја сваке породице чини историју „наше огромне, лепе и вољене отаџбине”.

„Њену судбину одређујемо и стварамо сви ми – вишенационални народ Русије. Ми смо једна држава, једна велика породица. Обезбедићемо сигуран развој Отаџбине, благостање наших грађана и постаћемо још јачи. Ми смо заједно. А ово је најпоузданија гаранција будућности Русије. Срећан празник, драги моји, срећна Нова 2024”, поручио је Путин.

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести