Путници гласали: Катар Ервејс најбоља авиокомпанија на свету

БЕОГРАД: Компанија "Катар Ервејс" добитник је четири награде "Skytrax World Airline Awards" коју гласањем додељују путници авиокомпанијама широм света, а ова компанија добила је и главну награду "Најбоља авиокомпанија на свету" чиме је постала једина авиокомпанија у историји која је ово признање освојила пет пута.
qatar-airways-3478966_960_720
Фото: pixabay.com

Како се наводи у саопштењу ове компаније, "Катар Ервејс" је трећу годину заредом проглашена најбољом авиокомпанијом на Блиском истоку, док је признање "Најбоља бизнис класа на свету" понела четврту годину заредом. 

"Чињеница да су за ''Skytrax'' награде гласали путници чини их посебно значајним за све нас у индустрији. Авиоиндустрија је веома конкурентна област, и оваква признања ће нас мотивисати за још веце успехе и радујемо се што ћемо у наредним годинама производима светске класе превести милионе путника", рекао је извршни директор "Катар ервејз" групације Акбар Ал Бакер. 

Награде " Skytrax World Airline Awards" уведене су 1999. године како би пружиле глобалну оцену задовољства путника који гласају у највећој анкети о задовољству путника у авио саобраћају. 

Истраживање је обухватило више од 21 милион корисника и преко 100 националности. 

Анкета је прегледана од стране " Skytrax" да би се идентификовале ИП адресе и информације о кориснику, те избрисали дупли гласови, сумњиви и неприхватљиви уноси.

Укључено је више од 300 авиокомпанија из целог света.

EUR/RSD 117.2028
Најновије вести