РТЦГ: Због Томпсона троје кажњено са по 20 одсто

ПОДГОРИЦА: Умањењем двомесечне зараде за по 20 одсто кажњено је троје запослених у РТЦГ због пропуста у емисији “Добро јутро, Црна Горо”, када је емитована песма хрватског музичара Марка Перковића Томсона, који је познат као неко ко у својим песмама и на концертима глорификује усташтво.
marko perkovic tompson
Фото: Youtube Printscreen

Томпсонов песма је у Јутарњем програму РТЦГ пуштена 9. маја, када се у готово целом свету обележава Дан победе над фашизмом.

Како је пренео портал ЦдМ, генерални директор РТЦГ Божидар Шундић казнио је умањењем за по 20 одсто током два месеца уредницу Јутарњег програма Милицу Бабић, уредницу спорне емисије Марију Разић и музичког уредника ТВЦГ Славена Кнезовића.

Казне су чин одговорности према повереним задужењима и саставни део функционисања у РТЦГ, рекао је Шундић и изразио жаљење због овог пропуста.

Уређивачка политика РТЦГ била је и биће иста, утемељена на антифашистичким и европским нормама, јер су то уједно вредности у којима је РТЦГ и поникла 27. новембра 1944. када је те ратне године основан наш најстарији медији Радио Црне Горе, навео је Шундић.

EUR/RSD 117.3357
Најновије вести