Русија: Истрага у вези напада на држављанина Русије на КиМ

МОСКВА:  Руски истражни комитет покренуо је предистражни поступак у вези са нападом на КиМ на држављанина Русије, запосленог у УН, Михаила Красношченкова
Akcija ROSU Foto: AP Photo/Visar Kryeziu
Фото: AP Photo/Visar Kryeziu

Комитет наводи да третман према њему, и његово хапшење, представљају безобзирно кршење међународног права и норми цивилизованог друштва.

"Руски истражни комитет покренуо је истрагу о инциденту у вези руског држављанина Красношченкова запосленог у УНМИК-у", саопштила је прес служба Комитета, пренео је Тасс.

У јутарњим часовима 28. маја, наводи Комитет, косовска полиција је упала у северне општине на КиМ, махом насељене српским становништвом, и између осталих ухапсила и Красношченкова који ужува дипломатски имунитет.

Комитет саопштава да третман према њему, и његово хапшење од стране косовских специјалних снага, представља безобзирно кршење међународног права и норми цивилизованог друштва.

Агенција преноси да ће истрага проучити све детаље инцидента и дати правну процену акција предузетих према Красношченкову.

Из прес севиса Комитета кажу да у складу са нормама међународног и домаћег права, Руски истражни комитет има право да покрене истрагу против илегалног поступања према грађанину са дипломатским имунитетом.

EUR/RSD 117.5714
Најновије вести