Русија одликовала Ким Џонг Уна

ПЈОНГЈАНГ: Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун одликован је данас руском медаљом за свој велики допринос очувању успомене на совјетске војнике, који су погинули 1945. током ослобађања Кореје.
Kim Džong Un Foto:  Korean Central News Agency/Korea News Service via AP
Фото: Ким Џонг Ун Фото: Korean Central News Agency/Korea News Service via AP
Руски амбасадор Александар Мацегора уручио је медаљу министру спољних послова ДПРК Ри Јонг Хоу на церемонији у Конгресној палати Мансудае у Пјонгјангу, преноси ТАС С.
 
Након церемоније, руски амбасадор и севернокорејски министар спољних послова имали су кратак разговор којим су потврдили "посвецћеност наставку активних напора на доследној примени споразума који су у априлу 2019. у Владивостоку постигли челници две земље, а који су усмерени развијању и јачању вишеструке руско-корејске сарадње:
 
Према саопштењу руске амбасаде, у Северној Кореји постоји 11 масовних гробница и 345 појединачних гробова где је сахрањено 1.375 совјетских војника. Више од 4.700 совјетских војника умрло је у борбама за ослобађање Кореје 1945.
 
Један од главних оријентира у Пјонгјангу је Споменик ослобођења, посвећен совјетским војницима који су погинули у биткама за ослобођење Кореје од јапанске окупације 1945. године.
EUR/RSD 117.0614
Најновије вести