САД: Компанија повлачи 35 тона пилетине контаминиране металом

ЊУЈОРК: Америчка корпорација Tycon Inc. повлачи готово 35 тона прерађене смрзнуте пилетине након што су се купци пожалили да садржи метал.
piletina
Фото: pixabay.com

Одељење за безбедност хране Министарства пољопривреде САД објавило је повлачење на својој интернет страници, пренео је Business Insider.

Америчка служба за безбедност хране и инспекцијска служба Министарства пољопривреде (ФСИС) најавила је повлачење наводећи да је контаминација утицала на смрзнуте, готове производе од пилетине произведене 30. новембра у фабрици у Арканзасу.

Проблем је откривен када је ФСИС примио две притужбе потрошача на стране материјале у пилећим производима, наводи се у саопштењу, пренео је Пословни дневник.хр.

Компанија Tyson је у јануару повукла 18 тона обрађене пилетине из продавница широм САД, након што су купци у њима пронашли гуму.

Иако су ти извештаји укључивали само два пакета, из опрезности, фирма повлачи те производе. Tyson Foods није примио извештаје о повредама или болестима повезаним с погођеним производом, наводи се пак у саопштењу компаније у вези с најновијим повлачењем пилетине контаминиране металом.

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести