Шангај: Аутомобил пао са трећег спрата, погинуло двоје људи

ПЕКИНГ: Кинески произвођач електричних аутомобила Нио саопштио је да су две особе погинуле када је једно возило пало са трећег спрата његовог седишта у Шангају.
е
Фото: Pixabay.com

У несрећи су погинули један запослени у тој компанији и једна особа запослена у партнерској фирми, који су се налазили у возилу, саопштио је Нио, преноси Би-Би-Си.

Према различитим изворима, на трећем спрату компанијског седишта налази се салон аутомобила, простор за тестирање или паркинг.

Из кинеске аутомобилске компаније је саопштено да је одмах након инцидента започета истрага у сарадњи са владиним званичницима.

„Наша компанија је сарађивала са Одељењем јавне безбедности на покретању истраге и анализи узрока несреће. На основу анализе ситуације на лицу места, можемо да потврдимо да је реч о несрећи која није изазвана због тога што је возило било неисправно. Веома смо тужни због ове несреће и желимо да изразимо најдубље саучешће нашем колеги и пословном партнеру, који су изгубили животе. Формиран је тим за помоћ породицама“, наводи се у саопштењу компаније, преноси британска телевизија.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести