Саудијска Арабија одбила претрагу бунара у истанбулској резиденцији

АНКАРА:  Саудијски званичници одбили су данас захтев Турске која је тражила да у склопу истраге претражи бунар који се налази у башти резиденције саудијског конзулата у Истанбулу.
saudijski konzulat u Istanbulu Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis
Фото: AP Photo/Lefteris Pitarakis

Медији су раније навели да је тело убијеног Џамала Кашогија раскомадано и бачено у бунар који се налази у резиденцији саудиског конзула у Истанбулу, преноси Ројтерс.

Турски званичници претходно су претражили конзулат и резиденцију саудијског конзула.Кашоги је убијен 2. октобра у конзулату Саудијске Арабије у Истанбулу, а то се сазнало након што је више од две недеље трајала потрага за њим која је узбунила међународну заједницу.

Рохани:Ријад не би убио Кашогија без заштите САД

Председник Ирана Хасан Рохани сматра да Саудијска Арабија не би убила истакнутог новинара Џамала Кашогија без заштите САД, пренела је иранска агенција ИРНА.

"Нико не може да замисли да је у данашњем свету и новом веку сведок тако организованог и гнусног убиства", рекао је данас Рохани, пренела је агенција Ројтерс.

"Мислим да се та земља (Саудијска Арабија) не би усудила на такав злочин без заштите Америке", истакао је ирански председник.

Иран и Саудијска Арабија су регионални ривали и подржавају супротстављене стране у конфликтима у Сирији и Јемену, као и различите политичке фракције у Ираку и Либану, подсећа агенција.
 

EUR/RSD 117.5795
Најновије вести