Сијетл:Ухапшено 45 демонстраната, повређен 21 полицајац

Демонстранти у Сијетлу бацали су велико камење, боце, ватромет и други експлозив, навела је полиција и додала да су неки изазивали паљевине, навео је ЦНН.
Protesti u SAD Foto: AP Photo/Ringo H.W. Chiu, Christine T. Nguyen/Minnesota Public Radio via AP, Evan Frost/Minnesota Public Radio via AP
Фото: Протести у САД Фото: AP Photo/Ringo H.W. Chiu, Christine T. Nguyen/Minnesota Public Radio via AP, Evan Frost/Minnesota Public Radio via AP

СИЈЕТЛ: На протестима у Сијетлу у суботу увече ухапшено је 45 особа под оптужбом за напад на полицијске службенике и опструкцију, а 21 полицајац је повређен од бачених пројектила на њих, саопштила је данас полиција у том граду.

Демонстранти у Сијетлу у суботу су бацали велико камење, боце, ватромет и други експлозив, навела је полиција и додала да су неки изазивали паљевине, навео је ЦНН.

У протестима, које је полиција описала као насилне, један полицајац хоспитализован је са повредом ногу изазваном експлозивом.

Сијетл је био поприште протеста због полицијске бруталности и системског расизма, укључујући и области од шест блокова коју контролишу демонстранти након што га је полиција напустила.

Ту зону, познату као ЋОП, покренули су демонстранти који су позвали на правду у случају Ђорђа Флојда.

EUR/RSD 117.5803
Најновије вести