Шта у Хрватској заиста мисле о Томпсону

ЗАГРЕБ: Када је хрватске фудбалере у Загребу 16. јула дочекало пола милиона навијача, Хрватска је била сведок једном од највећих окупљања у историји државе, наводи хрватски РТЛ додајући да је "цела земља је дисала као једно", а да су мишљења била подељена једино око појављивања Марка Перковића Томпсона.
х
Фото: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Због тога је та телевизија спровела анкету у којој је грађане Хрватеске питала шта мисле о томе.

У анкети, коју је спровела је агенција "Прмоција плус" учествовало је 1.300 испитаника, а показало се да му подршка није ни приближно велика као што тврди хрватски селектор Далић.

Више од половине анкетираних - 51,7 одсто сматра да је Томпсон требало да наступа на Тргу, док се 38,8 одсто испитаника противило том наступу, а 9,5 одсто не зна или је неодлучно, чиме је потврђено да је теза о подељености друштва око овог певача тачна. 

Они који подржавају Томпсонов наступ њих 51 одсто, као главни разлог истичу чињеницу да су играчи хтели да им запева на бини то вече. 

Они који су били против Томпсона, као главни аргумент наводе да су његове песме проусташке, и да не подржавају оно што он представља.

На РТЛ-у су се бавили и тиме како су Томпсоново појављивање на дочеку доживели бирачи из водећих странака. 

Чак 76 одсто бирача ХДЗ-а га подржава, али није безначајна ни подршка од 17 одсто коју тај музичар ужива међу бирачима СДП-а.

Наводи се и да Томпсона подржава и више од половине бирача Живог зида (50,9 одсто), већина бирача Моста (90 одсто), као и већина фанова странке Милана Бандића (53 одсто).

EUR/RSD 117.3374
Најновије вести