Станивуковић: У наредних седам дана биће познат читав кабинет

БАЊАЛУКА: У наредних седам биће познати заменик и читав кабинет градоначелника Бањалуке, изјавио је новоизабрани градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.
d
Фото: Tanjug/Printskrin

Он је позвао све најбоље међу грађанима - професоре, лекаре и стручњаке из различитих области да се пријаве на конкурсе, јер су, како је истакао, најбољи потребни да би се Бањалука развијала.

Станивуковић је за Независне новине рекао да ће кроз неколико дана позвати све привреднике и предузетнике из Бањалуке да разговарају о томе шта Градска управа може да уради за привреду која је погођена епидемијом корона вируса.

На питање који су први кораци које ће учинити као градоначелник Бањалуке, Станивуковић је одговорио да је то ревизија свега што је досад урађено у јавним предузећима на подручју града.

Извршићемо ревизију свега што је урађено у последњих 20 година, потписаних уговора, трансакција новца, као и одговорности за оне који су то урадили. Након тога ћемо се фокусирати на привреду и нова радна места и отворити Бањалуку према инвестицијама. План је да омогућимо и нашим људима у иностранству који су зарадили новац да се врате овде, улажу и запошљавају грађане, рекао је Станивуковић.

Он је нагласио да је циљ рационализација трошкова града и потпуна транспарентност и смањивање непотребних издвајања.

EUR/RSD 117.5647
Најновије вести