Сви здрави путници искрцаће се данас са крузера у Јапану

ТОКИО: Последњи путници са "Дајмонд принцес", чији су налази на тест за коронавирус били негативни, напустиће данас тај брод, пошто је окончан карантин који је трајао од 3. фебруара и због којег су многи критиковали владу, саопштио је јапански министар здравља Кацунобу Като.
e
Фото: pixabay.com

На броду у луци Јокохама забележен је највећи број случајева оболелих од COVID-19 ван Кине, који је у четвртак увече износио 634, док су два путника преминула од последица вируса.

Јапански министар рекао је на конференцији за новинаре да ће масовно искрцавање путника са брода данас бити завршено и да ће више десетина страних путника отпутовати у своје државе порекла, преноси АП.

Он је додао да Јапан разговара са оператором брода и матичним државама чланова посаде из иностранства у вези са њиховим будућим кретањима.

Јапанска влада суочила се са бројним критикама због одлуке да држи људе на броду у карантину, имајући у виду скучен простор и потешкоће да се изолују болесни од здравих.

Шест особа, владиних радника у карантину, оболело је од вируса, што је повећало сумње у заштитне мере које су коришћене.

На броду, који је био у карантину од 3. фебруара, било је 3.700 путника из 50 земаља, међу нијима и 14 државаљана Србије.

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести