Трамп и званично постао становник Флориде

ВАШИНГТОН:  Амерички председник Доналд Трамп променио је адресу свог сталног пребивалишта и сада је званично постао становник Флориде.
tramp, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Evan Vuči)

Трамп, који је од 80-их година прошлог века живео у центру Менхетна у Њујорку, променио је адресу пребивалишта у резиденцију Мар-а-Лаго на Флориди, јер, како је рекао градске власти су се лоше опходиле према њему, преноси бриселски Политико.

"Бела кућа је место које сам заволео и на коме ћу, надам се остати и наредних пет година. Међутим, моја породица и ја се селимо на Палм Бич на Флориди, која ће бити место нашег сталног пребивалишта. Увек ћу бринути о Њујорку и становницима Њујорка, али нажалост, упркос чињеници да плаћам милионе долара граду, држави и локалним порезницима сваке године, политички лидери државе и града се лоше понашају према мени", написао је Трамп на Твитеру.

Политико наводи да је Трамп у Њујорку крајње непопуларан, као и да се законодавци нису много трудили да сакрију презир према њему и његовом понашању.Недуго након Трампове објаве на Твитеру, огласио се и гувернер Њујорка Ендрју Куомо који је написао да је то добро решење."Флоридо, он је твој цео", написао је Куомо на Твитеру.

Имаче, Трамп и његхова супруга Меланија су као друго место пребивалишта навели голф клуб у Њу Џерсију и Белу кућу.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести