У експлозији у фабрици погинуле две особе, повређено осам

МАДРИД: Радници Хитне помоћи пронашли су данас беживотно тело у петрохемијској електрани на североистоку Шпаније, чиме се број погинулих у снажној експлозији у тој фабрици, попео на две, док је осам особа повређено, саопштиле су власти.
eksplozija taragona, fonet
Фото: FoNet

Погинули је пронађен испод рушевина унутар постројења, рекао је Микел Буч, регионални шеф каталонског одељења за унутрашње послове, пренео је АП.

Прелиминарна истрага показала је да је од снаге експлозије у фабрици у близини обалског града Тарагоне погинула још једна особа у комшилуку, када га је погодио комад метала, саопштиле су регионалне власти.

Власти истражују узрок онога што су описале као "хемијску несрећу" у просторијама хемијског произвођача Икоксе.

У експлозији је повређено осам људи, који су тамо радили, рекли су званичници.

Извршни директор Икоксе Хосе Луис Морланес рекао је да се експлозија догодила у 20-тонској цистерни етилен оксида у делу постројења који није имало никаквих проблема од када је изграђено 2017. године. Морланес је рекао да компанија истражује узроке експлозије, али да њени инспектори нису могли да приђу месту док ватрогасци још раде.

Регионални ватрогасци су саопштили да се око 30 радника борило са пожаром током ноћи, који је данас стављен под контролу.

EUR/RSD 117.5662
Најновије вести