У Мексику мигрантски караван због одлагања транзитних виза

МЕКСИКО СИТИ: Нови мигрантски караван формиран је у јужном Мексику и чини га око 2.000 људи из других латиноамеричких земаља и са Кариба, који тврде да обећања мексичке владе о транзитним визама никада нису остварена.
1
Фото: Tanjug/AP Photo/Edgar H. Clemente

Група, којој је крајњи циљ долазак до границе Мексика и САД, у покрету је од 24. децембра и данас је њихов вођа Луис Виљагран изјавио да се надају да ће до ноћи стићи до Тапанатепека, који је од Мексико Ситија удаљен око 480 километара.

Прошле недеље, група се разишла након уласка у аутобусе за процесне центре у нади да ће добити путне дозволе, што би њима и њиховим породицама омогућило бесплатан превоз кроз Мексико.

Виљагран је нагласио да већина миграната никад није примила потребна документа, док други људи тврде да су их мексички имиграциони званичници слагали у покушају да разбију групу, преноси Ројтерс.

Више од пола милиона миграната претходне године прешло је опасан Даријенски расцеп између Јужне и Централне Америке, у покушају да дођу до САД, како би побегли од сиромаштва, насиља и криминала.

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести