У Подгорици обавезно ношење маски и на отвореном

ПОДГОРИЦА: Црногорско национално координационално тело за заразне болести (НКТ) донело је мере према којима је од данас па у наредних седам дана у Подгорици обавезно ношење маски у затвореном, али и на отвореном простору.
podgorica pixabay
Фото: pixabay.com

У главном граду Црне Горе регистровано је највише оболелих особа од вируса ковид-19, а нова мера важи и за децу старију од седам година, преноси подгорички портал Вијести.

Према новим мерама, на отвореним јавним местима могуће је окупљање до 40, а на затвореним до 20 особа, а кориговане су и мере за угоститеље, па ће за столом у објекту моћи да седе највише два госта, а до четири на тераси.

Како се наводи, окупљање за шанком није дозвољено.

У теретанама и фитнес центрима може да борави једна особа на 10 квадрата, али је дозвољен истовремени боравак највише 20.

Маске су обавезне и за запослене и путнике у јавном превозу, током превоза запослених возилима за сопствене потребе, као и за возаче и путнике у путничком моторном возилу, осим за чланове истог домаћинства.

НКТ је препоручило свим верским заједницама да се на целој територији Црне Горе верски обреди врше без присуства грађана у верским објектима.

EUR/RSD 117.4598
Најновије вести