У ПРВЕ ДВЕ НЕДЕЉЕ ЈАНУАРА Број МИГРАНАТА који су стигли у Шпанију повећан за 300 ПОСТО Највише их је дошло НАЈСМРТОНОСНИЈОМ РУТОМ

МАДРИД: Број миграната који су илегално ушли у Шпанију морским путем повећан је за готово 300 посто у прве две недеље јануара, у односу на исти период прошле године, при чему је највећи број миграната стигао на шпанска Канарска острва, саопштено је данас из шпанске владе.
m
Фото: Youtube Printscreen

Укупно 3.658 миграната ушло је у Шпанију морским путем, већина у небезбедним чамцима, између 1. и 15. јануара, у односу на 921 у периоду од пре годину дана, према подацима Министарства унутрашњих послова Шпаније.

Око 95 одсто оних који су стигли морским путем отишло је на Канарска острва, док су остали ушли преко Балеарских острва или копна Шпаније, при чему се број оних који долазе чамима повећао са 65 на 80 одсто, што указује на повећање опасних путовања пренатрпаним пловилима.

Група за борбу за људска права ''Каминандо Фронтерас'' је у последњем извештају навела да је 6.618 миграната погинуло покушавајући да стигну до Шпаније прошле године, при чему је атлантска мигрантска рута до Канарских острва била најсмртоноснија.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести