УБИЈЕН АМЕРИЧКИ НОВИНАР У ФИЛАДЕЛФИЈИ, пронађен са седам ПРОСТРЕЛНИХ РАНА

ФИЛАДЕЛФИЈА: Амерички новинар Џош Кругер убијен у својој кући у Филаделфији, у савезној држави Пенсилванији, саопштиле су данас локалне власти.
policija rotacija USA, pixabay.com
Фото: pixyabay.com

Полиција је новинара без свести, са седам прострелних рана на грудима и стомаку, нашла на улици испред његове куће, након чега је превезен у болницу где је убрзо проглашен мртвим, преноси Глас Америке.

Из полиције су навели да засад нико није ухапшен и да још није познат мотив.

На почетку смо истраге. Сагледаћемо све углове овог напада да бисмо истражили мотиве и како бисмо привели особу која је починила ово гнусно убиство, рекла је званичница полиције Џасмин Рајли за амерички портал.

Локална полиција верује да је неко ушао у кућу новинара, затим га упуцао, након чега је убица побегао, а Кругер је највероватније изашао напоље да тражи помоћ комшија.

Комитет за заштиту новинара је само у 2022. години забележио 67 убистава новинара, а у САД је документовано 17 случајева од 1992. године.

Од тих 17 случајева, Комитет је за 15 потврдио да имају везе са професијом новинара.

Пре него што се вратио новинарству 2021. године, Кругер је радио за градске власти Филаделфије око пет година, као директор за комуникације и портпарол градске Канцеларије за услуге бескућницима.

Награђиван је као слободан новинар, а радио је за листове "Филаделфија инквајерер", "Филаделфија ситизен" и "LQBTW нејшн" где је писао о разним темама - од LGBTQ заједнице до градске и државне политике.

На Кругеровом сајту пише да је "познат по томе што је доживео искуства са бескућништвом, ХИВ, филаделфијском сивом економијом, траумама и сиромаштвом кроз своје текстове и коментаре".

EUR/RSD 117.1769
Најновије вести