Угледни мексички новинар преживео након што је с мотоцикла пуцано на њега

МЕКСИКО СИТИ: Један од најпознатијих мексичких новинара рекао је данас да су двојица наоружаних нападача на мотоциклу покушала да га убију касно синоћ у нападу на улици у Мексико Ситију, што је додатно подгрејало страхове за безбедност новинара у земљи изузетно опасној по ту професију.
meksiko siti, pixabay.com
Фото: pixabay.com

Новинар Ћиро Гомез Лејва рекао је да се напад  догодио нешто пре поноћи у улици у близини његове куће и да га је спасило то што је његово теренско возило било довољно отпорно на метке, пренео је АП.

"Две стотине метара од моје куће двојица људи на мотоциклу  пуцала су на мене, очигледно са јасном намером да ме убију", написао је мексички новинар.

Он је на друштвеним мрежама објавио опис напада и фотографије свог возила где се види да су најмање два метка погодила стакло на возачевој страни возила.

Напад на Ћира Гомеза Лејву изазвао је лавину осуда медијских професионалаца и политичара, укључујући председника Андреса Мануела Лопеза Обрадора, који се често вербално свађао са радио и телевизијским новинаром.

"Он је новинар, људско биће, али штавише и лидер јавног мњења, а повреде особи као што је Ћиро стварају велику политичку нестабилност", рекао је Лопез Обрадор.

Тужилаштво Мексико Ситија саопштило је да је отворило истрагу.

АП наводи да је ова година била међу најсмртоноснијим  за мексичке медијске раднике, са 15 погинулих до сада, с тим да су се убиства и готово сви напади на новинаре догађали у провинцијским градовима.

EUR/RSD 117.1769
Најновије вести