Венецуела тражи хитну седницу СБ УН због наводних плаћеника

ЊУЈОРК: Због наводног упада плаћеника у Венецуелу у организацији САД и Колумбије, послатих да сруше владу у Каракасу, Венецуела је затражила сазивање хитне седнице СБ УН, известио је ТАС.
Nikolas Maduro, Venecuela Foto: AP Photo/Ariana Cubillos
Фото: Tanjug/AP

Амбасадор Венецуеле у УН Самуел Монкада обавестио је СБ УН да је између 3. и 4. маја ове године група плаћеника и терориста, организованих, обучених, финансираних и под заштитом САД и Колумбије, илегално упала на територију Венецуеле.

У захтеву званичног Каракаса се тражи да се на седници СБ УН установи да су владе у Боготи и Вашингтону извеле оружани напад против мира и безбедности Венецуеле и региона, као и да се јавно осуди и забрани претња или употреба силе у било којој форми против Венецуеле.

Званични Каракас је саопштио 3. маја да је успешно спречен покушај инфилтрације групе плаћеника који су је дошли из Колумбије с намером да изведу државни удар у Венецуели.

Председник Венецуеле Никоилас Мадуро приказао је на државној телевизији два пасоша америчких држављана, заплењена током акције разбијања илелагалне групе, али је председник САД Доналд Трамп изјавио да Вашингтон нема никакве везе са људима који су заробиле венецуеланске снаге безбедности.

eks
14.05.2020 • 13:25
Zašto zbog "navodnog" upada, kada je to činjenica ?
EUR/RSD 117.5783
Најновије вести