Заев продужио уговор о раду Башановићу?

СКОПЉЕ: Премијер Северне Македоније Зоран Заев продужио је уговор о раду на још годину дана својим саветницима из Србије Зорану Башановићу, Александру Обрадовићу, Љубомиру Шубари и Владимиру Цветковићу, пренели су македонски медији.
zoran zaev, EPA/BORIS PEJOVIC
Фото: EPA/BORIS PEJOVIC

 

Бивши естрадни менаџер Зоран Башановић и бивши директор државне компаније за производњу и дистрибуцију струје у Србији ЕПС Александар Обрадовић су спољни сарадници Заева, задужени за економска питања. 

Љубомир Шубара који је раније био на челу српске Агенције за приватизацију помаже Заеву око финансија, банкарства и инвестиција, док је као ИТ експерт ангажован Владимир Цветковић.

Према медијима, плата Башановића износи 1. 500 евра, док Обрадовић, Цветковић и Шубара добијају по 1. 200 евра од владе у Скопљу. 

Први уговор био им је на две године.

Портал Фокус први је у Скопљу објавио ту информацију, позивајући се на БИРН. 

На сајту те истраживачке мреже, међутим, те вести нема, ни на сајту за Северну Македонију, ни за Србију. 

У Канцеларији порпарола македонске владе Тањугу је речено да је БИРН послао упит о новим уговорима за Башановића и остале, те да им је упућен одговор.

БИРН тај одговор још није објавио.

Исти извор најавио је да ће информацију о ангажманима саветника Заева проследити и Танјугу, али се то није догодило.

Македонски лист Вечер објавио је да је Башановић умешан у аферу изнуђивања новца, „Рекет“, заједно са једним од притворених у овом случају Бојаном Јовановским - Бокијем 13.

 

 

мр Предраг М.Вулетић
17.08.2019 • 20:02
Није чудо што Чичак честита Шубари продужење уговора са Заевим. Шубара као директор Агенције за приватизацију није раскинуо Уговор о приватизацији Крушик Акумулатора које је купио Чичак,иако нису били испуњени услови, чак је добио и незаконито продужење рока неколико пута,па и тад није испунио услове. Успешну извозну фирму су довелу до просјачког штапа Може се десизи да Заев прође као и фирма .Ништа није случајно
EUR/RSD 117.3357
Најновије вести