Атанасковић посетила компанију Сигма Кула

КУЛА: Министарка привреде Анђелка Атанасковић је, посетом компанији Сигма Кула, наставила обилазак локалних самоуправа са циљем да се кроз дијалог са представницима градова и општина и привредницима настави даље унапређење пословне климе, али и како би их упознала са програмима подршке и помоћи који су им на располагању.
atanackovic
Фото: Танјуг (видео)
Она је истакла да јој је драго што је компанија "Сигма", која је користила средства Министарства привреде за набавку опреме, уложила много у развој средстава за дезинфекцију, која су, како је истакла, изузетно важна у ери пандемије корона вируса.
Атанасковић је навела да јој је драго што је видела једну потпуно нову технологију.
"Драго ми је што извозе и послује са околним земљама јер то показује њихов квалитет", рекла је Атанасковић.
Она је подсетила да је у буџету за подстицај привреди за ову годину издвојено је 17,6 милијарди динара, од чега две милијарде динара бесповратних средстава за четири програма подршке малим и средњим предузећима и то за набавку опреме, за подстицање предузетништва кроз развојне пројекте, за помоћ почетницима у бизнису и, по први пут, за програм намењен женама и младима.
Према њеним речима, за програм подршке малим и средњим предузећима за набавку опреме у 2021. години Министарство је обезбедило 1,55 милијарди динара бесповратних средства, за програм подстицања предузетништва кроз развојне пројекте 200 милиона динара, а за почетнике у пословању 150 милиона динара.
Атанасковић је истакла и важност инфраструктурних пројеката и значаја развоја индустријских зона.
Како је навела у буџету је планирано око 1,6 милијарди динара када је реч о инфраструктурним пројектима и мерама регионалног развоја.
"Веома је важно да развијамо индустријске зоне, зато апелујем на локалне самоуправе да конкуришу за средства, а Министарство ће гледати да им помогне у оквиру својих могућности", навела је она.
Председник општине Кула Дамјан Миљанић захвалио је министарки на посети и истакао да је подршка државе од изузетног значаја за развој привредног амбијента на локалу.
Он је истакао да је радни састанак био конструктиван и да се нада да ће након тога наставити да се још више развија привреда у овој општини.
Власник фирме Сигма Драган Капичић навео је да је помоћ Министарства привреде од великог значаја за развој и да се нада да ће у наредном периоду бележити још позитивније ефекте рада.
Фирма Сигма Кула доо основана је 1989. године, а у протеклих 25 година бави се производњом, пројектовањем и развојем технолошке опреме за производњу средстава за дезинфекцију на бази натријум хипохлорита за потребе дезинфекције пијаће воде, базене воде и процесне воде у индустрији.
EUR/RSD 117.5653
Најновије вести