Бачка Паланка: Да сва деца могу у вртић

БАЧКА ПАЛАНКА: Државна секретарка за бригу о породици и демографију Милка Миловановић Минић посетила је недавно Општину Бачка Паланка и вртић „Маслачак”, где је са представницима локалне самоуправе и предшколске установе разговарала о мерама које могу утицати на побољшање демографске слике.
с
Фото: Општина Бачка Паланка

- Морамо заједно да радимо на поправљању услова за живот и да у том процесу очекујемо да ће се демографске прилике мењати. Питање демографије је дугорочно питање и није питање само једне Владе. Обрадовало ме је што су у Општини Бачка Паланка сви итекако посвећени, имају иницијативу, што знају како и на који начин би могли да поправе демографску слику, како би као локална самоуправа могли да дају допринос да се прилике мењају – казала је Милка Миловановић Минић и истакла шта је све у последњем периоду Министарство за бригу о породици и демографију урадило на поправљању демографских прилика.

Заменик председника општине Бачка Паланка Мита Лачански каже да је на састанку закључено да је приоритет смештај најмлађих у вртиће.

- Постоје одређене потешкоће са смештајним капацитетима, али надамо се да ћемо тај проблем решити с обзиром на то да је у плану изградња новог вртића као и реконструкција већ постојећег. Сигуран сам да ће државна секретарка све што се причало на радном састанку пренети у своје Министарство и дати свој максимални допринос да се прича и реализује – рекао је Лачански.

Т. П.

EUR/RSD 117.2728
Најновије вести