Баранда се сређује као филмски студио

БАРАНДА: У Баранди, селу оповачке општине, снимаће се делови друге сезоне серије „Сенке над Балканом”, због чега су у центру села изграђени делови студија. Плато у центру села је асфалтиран, уређени су одводни канали и три паркинга, а у наредном периоду следи постављање мобилијара и расвете.
1
Фото: Глас Опова

Радове на изградњи платоа у Банарди обишли су директор „Баранда филм студија” Горан Бјелогрлић, помоћник председника општине Опово Небојша Ковачевић и директор ЈП „Младост” Опово Драган Живковић. Уређење платоа и екстеријера ватрогасног дома за наставак снимања серије доноси вишеструке бенефите за Баранду, рекао је Небојша Ковачевић.

- Ово је и добар пример како се кроз праксу Отворених врата и збора грађана МЗ Баранда може уредити насеље. Пројекат је реализован заједничким ангажовањем локалне самоуправе, Баранда филм студија и ЈП „Младост” Опово. Посебно се истиче туристички значај Банарда филм студија, не само за Баранду него и за целу општину, јер су снимање филмова и серија у Баранди нашу општину поставили на културну мапу Србије и целог региона – истакао је Ковачевић додајући да велики број туриста долази у Баранду.

Уз све то, током снимања серије ангажује се велики број статиста из оповачке општине. Директор „Баранда филм студио” Горан Бјелогрлић својим гостима показао је новоизграђене делове студија у којима ће ускоро почети снимање.

Љ.М.

Пројекат „Непристрасно информисање у Опову” реализовала је „Панонија медиа“ у сарадњи са „Дневником“. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести