Бечеј: Уређује се Омладински клуб на отвореном

БЕЧЕЈ: У оквиру пројекта „Глас младих у демократском процесима“, који реализује Кровна организација младих Србије у сарадњи са Београдском отвореном школом кроз програм „Цивилно друштво за унапређење приступања Србије Европској Унији“, уз подршку Краљевине Шведске, Бечеј је једина војвођанска локална самоуправа која се активирала.
р
Фото: В. Јанков

- Захваљујући сарадњи са Канцеларијом за младе општине Бечеј и Бечејским удружењем младих (БУМ), Бечеј је, уз Бор, Врање, Чуприју и Чачак, средина која се укључила у реализацији поменутог пројекта. Свака локална самоуправа је добила по 55.000 динара. Слажемо се да је то мало, али ова средства не обезбеђуле локална самоуправа или држава, већ цивилни сектор, и желимо да укажемо да су потребна већа буџетска издвајања како би млади имали средстава за реализацију оваквих и сличних ствари. Циљ је да ангажујемо младе, а они самоиницијативно одлучују какве ће све активности реализовати у оквиру покренуте иницијативе- рекла је програмски координатор за Кровне организације младих Србије Милица Борјанић.

У присуству Дијане Петер и Иване Кекић из КЗМ општине Бечеј, те БУМ-а Александра Ђекића и Гордане Аврамов, десетак волонтера је радило на уређењу својеврсног Омладинског клуба на отвореном.

-Акција у оквиру иницијатице поменутог пројекта бави се уређењем простора за младе на отвореном крај Тисе. Постављамо пет клупа и фарбамо оградни бетонски зид у живописним бојама. Биће још активности у оквиру актуелне иницијативе, а једна од њих, свакако, је акустични концерт. Дружимо се уз рад, тако ће бити и надаље- каже координатор међу бечејским волонтерима Угљеша Сурдучки.  

В. Јанков

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести