Бечеј: Усвојено шестомесечно трошење касе, доста кадровских промена

БЕЧЕЈ: Јуче је заседала Скупштина општине Бечеј, на којој се нашло доста тачака дневног реда, јер је ово била прва радна седница након 66 дана. Очито да је летња сезона још у току, пошто је 36. седници Скупштине општине присуствовало 29, од укупно 36, одборника.
1
Фото: Dnevnik.rs

Међу одсутнима био је и председник мр Ненад Томашевић, па је седницом преседавала његова заменица Ержебет Кинка. Изостала су још два одборника владајуће коалиције и три опозиције.

Подужи дневни ред почео је расправом о усвајању Извештаја о извршењу актуелног буyета у првих шест месеци ове године. Пошто је одборница Светлана Динић из опозиционе група „Само локално“ имала извесне примедбе, председник општине Драган Тошић је, стиче се утисак, отклонио недоумице.

– Најважнија ствар су приходи, а наш буyет је у првој половини године попуњен са 50,29 процената – казао је председник бечејске општине.

Тема расправе били су још извештаји о пословању ЈП „Водоканал“ и Установе за спортску и културну активност младих, где је други одборник опозиционе групе „Само локално“ Милан Бокун тражио одређена објашњења, које су са скупштинске говорнице дали директори „Водоканала“ Зоран Грбић и спортског центра Дејан Станојев.

Готово половина, од 24 тачке дневног реда, била су кадровска питања, где су се донела решења о разрешењу и именовању школских одбора у основним и средњим школама, односно управног одбора предшколске установе. На крају су констатоване и две оставке, секретара Скупштине општине Бечеј Мирјане Намачински, односно председника Управног одбора Туристичке организације општине Бечеј Немање Карапанyића, који би, како се незванично говори, могао бити предложен за директора исте организације.

В. Јанков

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести