Бечејци ће помоћи лечење дечака из Бајмока

БЕЧЕЈ: У акцију „За Оливеров живот без болести“ укључило се неколико НВО из Бечеја.
Oliver Gajodi boluje od spinalne atrofije mišića  Foto: privatna arhiva
Фото: Оливер Гајоди болује од спиналне атрофије мишића  Фото: приватна архива

Тако ће волонтери Покрета фолклора, чланови ликовне секције „Дуга“ при МКД „Петефи Шандор“ и бечејски „Каритас“ данас организовати акцију „Хуманитарни вашар“ и сва прикупљена средства уплатити породици Гајоди из Бајмока за лечење њихове бебе Оливера, која болује од спиналне атрофије мишића тип 1. Организатори очекују суграђане у просторијама Каритас „Свети Рок“ у Улици Вука Караџића 21, од 9 до 12 и од 16 до 19 сати.


Порука наде

За лечење бебе Оливера Пала Гајодија неопходно је два милиона евра, па родитељи Пал и Тимеа Гајоди из Бајмока све наде полажу у људе који су спремни да помогну, колико ко може. Фондација „Буди хуман” Александра Шапића, омогућила је да се помогне слањем порука на број 3030 уписивањем 848, а цена поруке је 200 динара.


Друштво интелектуалаца „Браћа Тан“ из Бечеја је одлучило да на уласку у две бечејске пијаце, суботом и четвртком од 8 до 11 сати, понуде палачинке, пецива и лимунаду суграђанима, а прикупљена средства ће уплатити у Фонд за лечење Оливера. Донације се прикупљају и у „Спомен кући Тан“ од 10 до 15 сати, а више информација може се добити телефоном на бројеве 060/3331263 и 060/3336271. Донирањем разних сировина и средстава акцију је већ подржало десетак бечејских предузетника. 

В. Јанков

 

 

 

EUR/RSD 117.3076
Најновије вести