Бела Црква: Највише новца за здравство и социјална давања

БЕЛА ЦРКВА: На 13. редовној седници СО Бела Црква минуле године размотрено је и усвојено седам предложених одлука од којих је најважнија свакако она о буџету општине који је пројектован на 495 милиона динара.
Bela Crkva Foto: Dnevnik.rs
Фото: Bela crkva, foto: Dnevnik

Планова је пуно, Индустријска зона нам је приоритет, јер очекујемо да постане замајац привредног препорода општине“, рекао је председник СО Бела Црква Марјан Алексић.

У раду је учествовало 32 од укупно 33 одборника. Образложење одлуке о буџету и одговоре на питања одборника давала је начелница финансија  Светлана Китановић. „Пројекција буџета заснована је на реално планираним приходима  а на основу прихода и реализације у првих девет месеци 2017. године. Буџет је пројектован на 495 милона динара, са суфицитом се утврђује у износу од 526 милиона. Планирани сопствени приходи и приходи из других извора директних и индиректних корисника утврђени су у износу од 106,2 милона динара“, рекла је Китановић.

У складу са могућностима, локална самоуправа је определила повећање новца за Дом здравља Бела Црква, за Центар за социјални рад „8. мај“ и за спортске манифестације. "Дом здравља је сређен, али се трудимо да урадимо реорганизацију и да обезбедимо новац за функционисање апотеке у Дому здравља."

Бела Црква има седамнаест ставки (врсти) социјалних давања, од помоћи родитељима приликом рођења детета, до адаптације кућа, нарочито вишечланих породица, у намери да деци омогућимо боље детињство. Ове године смо увели струју у 20 кућа, определили смо одређену суму новца за ту намену и за наредну годину, јер желимо да као одговорна локална самоуправа наставимо посао као и до сада.

Пуно је објеката и инсталација дотрајало, па се трудимо да те проблеме превазиђемо. Определили смо више од десет милиона динара за израду пројеката како би смо што више проблема решили уз помоћ средстава са виших нивоа власти –нагласила је  начелница финансија Светлана Китановић. 

В. Х.

mirovnjak
10.02.2018 • 12:17
u gradskoj apoteci,gde se izfdaju lekovi na recept,nema ni jednog leka!
EUR/RSD 117.5821
Најновије вести