Бесплатан превоз и стипендије за средњошколце у Aпатину

АПАТИН: Општина Апатин је донела одлуку да подржи будуће средњошколце који се одлуче да школовање наставе на територији општине Апатин. У складу са акционим планом донет је сет мера, о чему је говорила председница општине Апатин Дубравка Кораћ.
2
Фото: Општина Апатин

-У току идуће школске године, ученици који упишу средњу школу на територији општине Апатин добиће стипендију у износу од 5.000 динара. То се односи на ученике који имају одличан просек без обзира на материјалну ситуацију породице. Желимо овакве ученике да наградимо за њихов рад и учење- рекла је Дубравка Кораћ

Ученике који имају слабији материјални статус, општина Апатин такође жели да подстакне да се школују у Апатину, те ће сви они који имају најмање добар просек добити помоћ за школовање у износу од 3000 динара.

- На овај начин желимо да омогућимо њиховим породицама да им прибаве најосновнија средства која су им потребна за рад и учење- додала је председница општине Апатин.

Кораћ је истакла и да ће за 20 ученика који упишу средњу школу у Апатину бити обезбеђен бесплатан смештај у Дому ученика у оквиру Техничке школе, где је од ове године отворен додатани смер.

-Важно је истаћи и да смо обезбедили бесплатан превоз за све ученике из било ког места који се одлуче да упишу средњу школу у Апатину. На овај начин желимо да подстакнемо развој средњих школа у Апатину јер имамо одличне услове да постанемо средњошколски центар, те је у наредне три-четири године план да се уложе средства у средњошколско образовање како бисмо задржали ученике и обезбедили услове наставницима да што боље и квалитетније раде - поручила је председница општине Апатин.

М. Сћ

EUR/RSD 117.5777
Најновије вести