Бесплатна документа за житеље новоименованих улица

СОМБОР: Настављајући акцију под називом „Отворени дани“, која се одржава сваке прве суботе у месецу у некој другој месној заједници, протеклог викенда је у просторијама градске месне заједнице „Горња варош“ одржан састанак грађана са градоначелницом Душанком Голубовић.
d
Фото: Dnevnik.rs

Она је са тимом својих сарадника примила грађане који су желели лично да разговарају са њом и изнесу своје проблеме, захтеве, предлоге и недоумице.

На састанак са градоначелницом дошло је тридесетак грађана, који су предочили различите предлоге за побољшање живота у месној заједници „Горња варош“, али није недостајало и молби за решавање личних проблема. Градоначелници и њеним сарадницима упућен је низ питања везан за асфалтирање улица, за шта су добили одговор да је израђена евиденција неасфалтираних улица у целом Сомбору, као и да се тренутно одређују приоритети, у складу са којима се и приступа асфалтирању или посипању туцаником.

Било је и питања о уређењу тротоара, бициклистичке стазе у Батинској улици, и побољшању расвете уз ову саобраћајницу. Грађани су се интересовали и за увођење водовода и канализације у поједине улице. Неколико питања постављено је за изградњу кружног тока на раскрсници улица Солунских бораца и 12. војвођанске ударне бригаде, за шта су добили одговор да је то у интересу града, али да су надлежни „Путеви Србије”. Предочен је и проблем неименованих улица, за шта су упућени да је решавање у току и да становници улица које нису имале називе и који нису имали кућне бројеве могу у сомброској Полицијској управи бесплатно да промене те податке у документима.

Уз градоначелницу Душанку Голубовић на пријему грађана у МЗ „Горња варош“ били су  начелница Градске управе града Сомбора Хелена Роксандић Мусулин, градски већник задужен за комуналне делатности и инвестиције Мирослав Ковачић, директор ЈКП „Простор“ Сомбор Горан Нонковић, директорка ЈКП „Водоканал“ Сомбор Јасмина Бобић, директор Центра за социјални рад Михајло Шкорић, директор ЈКП „Зеленило“ Сомбор Момир Миоковић и начелница Одељења за комуналне делатности, имовинско-правне и стамбене послове Росана Крстић.

Како би изашла у сусрет потребама грађана, градоначелница ће наставити да обилази месне заједнице, тако да ће 7. децембра посетити МЗ Колут. Грађани који нису у могућности да дођу на ове састанке, питања у писаној форми могу предати у своју месну заједницу, или послати на мејл адресу отворенидани­сомбор.рс, након чега ће одговор од градоначелнице добити у писаној форми на своју кућну адресу.

М. Мћ

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести