Бесплатна контрола шећера у крви у Зрењанину

ЗРЕЊАНИН: Друштво за борбу против шећерне болести обележиће у четвртак Светски дан борбе против дијабетеса, бесплатним контролама на више локација у Зрењанину.
dijabetes pixa
Фото: pixabay.com

Од 8 до 10 часова бесплатне контроле биће у просторијама месних заједница на Багљашу и Зеленом пољу. Од 10 до 12 сати акција ће бити спроведена у супермаркету „Гомекс Тотал”, у насељу Леснина. Уколико буде лепо време, грађани ће моћи да преконтролишу здравље и у главној градској улици, од 14 до 16 часова.

Грађанима ће бити мерен ниво шећера у крви и крвни притисак. Попуњавањем анкете биће процењиван ризик од добијања шећерне болести тип 2. На основу добијених резултата, лекари ће давати стручне лекарске савете. У акцији ће учествовати активисти Црвеног крста Зрењанин и Лионс клуба Петровград, као партнери Друштва за борбу против шећерне болести.

-Као најактивнијем  Друштву за борбу против шећерне болести у Војводини, припала нам је част да ове године будемо домаћини свечаности поводом 14. новембра, Светског дана борбе против дијабетеса. Ову свечаност организује Дијабетолошки савез Војводине и на њој ће бити присутни представници 15 градских и општинских друштава. Од 18 до 19.30 часова ће, у Барокној сали Градске куће, бити одржано предавање на тему „Дијабетес и породица” – наводи потпредседник Друштва за борбу против шећерне болести Ерне Лазар.

Предавање ће одржати др Розалија Кормањош Сенти из Саветовалишта за дијабетичаре у Зрењанину. Испред Барокне сале грађани ће, такође, моћи бесплатно да провере ниво шећереа у крви и крви притисак.       

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5757
Најновије вести