Бесплатна школа пливања у Бањи Јунаковић

АПАТИН : Спортски савез Апатина заједно са локалном самоуправом од ове године ће организовати обуку пливања за ђаке непливаче од првог до четвртог разреда основних школа. На обуку могу да се јаве ученици из свих места апатинске општине, али је број полазника ограничен. На пливање ће деца кренути за распуст, од 20. јуна.

- Обуком ће ове године бити обухваћено 120 ученика који ће пливање учити у базену Бање Јунаковић у трајању од недељу дана. Догодине, уколико било потребно број полазника ће бити повећан. Ово је пилот- пројекат па ће свака нова обука зависити од интересовања -изјавио је професор спорта и физичког васпитања Радомир Радујко. - Са ученицима ће радити квалификовани инструктори, а поред њих на полазнике ће мотрити и асистенти, јер је безбедност на првом месту.

Сваки инструктор ће водити групу од 12 до 15 дечака и девојчица, а један час ће трајати сат времена након чега ће деца уз пратњу моћи да се играју и опусте још пола сата.

- Апатин је град на Дунаву, има и Бању, па је намера локалне самуправе била да кроз пројекат бесплатне школе пливања у овој и наредним годинама што више деце овлада вештином пливања - казао је секретар Спортског савеза Општине Апатин Слободан Бачић.

Посебно је нагласио да је обука бесплатна и да ђаци неће плаћати ни превоз од места становања до базена у Бањи Јунаковић, већ ће те трошкове подмирити Општина Апатин.

З. Д.

EUR/RSD 117.5738
Најновије вести