Биће посла у Белој Цркви кад све ово прође

БЕЛА ЦРКВА: Откако је проглашено ванредно стање у Србији, туризам трпи највидљивије последице, које није тешко израчунати, а Бела Црква, која је претходних година почела да бележи бољитак по том питању, сада је стала.
bela crkva, Dnevnik/Vanja Fifa
Фото: Дневник/В. Фифа

Протеклих недеља је све лепше време, а угоститељски објекти празни и затворени. Прехрамбене продавнице и пијаце више немају купаца као раније, будући да су рампе на оближњем граничном прелазу спуштене, што спречава вишеструку размену с Румунима.

- Ако се све ово нормализује, нама ће то ићи у корист јер ће нама Румуни свакако долазити - каже за „Дневник“ в. д. директора Туристичке организације Општине Бела Црква Новица Јовановић, надајући се да ће ситуација почети да се нормализује већ око Ускрса, јер је то једина нада да се спаси што се спасти може. - Све ово нам је велика непознаница и сви о овоме причају с резервом. Највећи проблем нам је јун због традиционалне манифестације „Белоцркванског карневала”. Видећемо шта ће бити, колико ће ово потрајати, да ли ће се кориговати буyети, да ли ће се новац преусмерити на друге стране.

Пре двадесетак година, подсећа Јовановић, било је ванредно стање због бомбардовања, и тада је једини пут Карневал померен за август, иначе се увек одржава крајем јуна.

- Мислим да је ово ситуација глобалног карактера која је померила цео свет, тако да за сад само нагађамо и надамо се да ћемо имати колико-толико дешавања, јер је нама кључ да у току сезоне имамо активности – вели Јовановић.

За сада се сви у Туристичкој организацији труде да функционишу по старом, али у складу са забраном да преузимају нове обавезе. Идеја им је да преусмере кампање на Румунију, где би, чим се укаже прилика, наступили и порадили на регионалној сарадњи.

- Ове године све се мора променити из темеља. Ствари које смо у овом периоду имали око промоција су отказане, односно све ће се кориговати у складу са предлозима Туристичке организације Србије и Туристичке организације Војводине - појашњава Јовановић. - Рецимо, крајем фебруара смо имали последње веће окупљање на Међународном сајму туризма у Београду и нисмо могли да претпоставимо да ће сада бити ово што се сад дешава.

С друге стране, по речима нашег саговорника, када прође ванредна ситуација са коронавирусом, наићи ће избори, што ће опет створити гужву, те ће опет све некако стати и сачекати боље време за живот по старом.

Л. Радловачки

 

Milena
11.04.2020 • 15:21
U BC treba da se urade trotoari da mame sa kolicima i hendikepirani mogu lakše da se kreću.
EUR/RSD 117.5833
Најновије вести