БОРАЧКЕ ЛЕГИТИМАЦИЈЕ ЗА РАТНИКЕ ОД 1941. ДО 1999. ГОДИНЕ Три јавна позива за ветеране

СОМБОР: У Великој сали Скупштине града подељене су  легитимације борцима са територије Сомбора.
1
Фото: Град Сомбор

Подели борачких легитимација присуствовали су Сања Лакић, помоћница министра за борачко – инвалидску заштиту у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и градоначелник Антонио Ратковић са најближим сарадницима.

- Имаћемо три јавна позива у наредном периоду и то: јавни позив за удружења грађана, борачке организације и организације за очување традиције, затим јавни позив за бањско – климатски опоравак и трећи који се односи на ратне меморијале. Ово што данас радимо је први корак у уређењу вашег статуса, а то је подела борачких легитимација. Следећи корак јесте национално признање, односно борачка споменица коју додељује министар Никола Селаковић -  рекла је помоћница министра Сања Лакић.

Градоначелник Ратковић се захвалио борцима на свему што су учинили за своју земљу и позвао их да изнесу своја мишљења, идеје и потребе како би се додатно развијала сарадња и даље побољшао квалитет живота бораца. Право на борачку легитимацију имају учесници Другог светског рата, ратова у Хрватској и Босни и Херцеговини током деведесетих година, рата 1999. године и други.

М. Мћ

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести