Борковац је више од излетишта

РУМА: Покрајински секретаријат за привреду и туризам пружиће логистичку, правну, али и финансијску подршку пројекту уређења језера Борковац, договорено је приликом недавне посете покрајинског секретара Ненада Иванишевића Руми.
д
Фото: Приватна архива

Реч је о заједничком пројекту општина Рума и Ириг да се уреде излетиште и језеро као туристички адут овог краја.

- Уз подршку Покрајине и заједничку сарадњу са суседним Иригом направићемо овде популарну, уређену и веома лепу туристичку дестинацију. Покрајински секретар нам је предочио доступне конкурсе који могу унапредити туристичке садржаје и целокупну понуду наше општине и на томе смо му веома захвални. Радујемо се будућој сарадњи, имамо много пројеката у плану. Поред Борковца намеравамо да уредимо трг у центру Руме – изјавила је председница румске општине Александра Ћирић.

Заједнички пројекат Руме и Ирига, попут овог који ће се реализовати на језеру Борковац, је баш оно што треба Срему као региону, како би се на прави начин употпунила и објединила туристичка понуда, оценио је покрајински секретар Иванишевић.

Већи део језера припада иришкој општини, која је већ започела са мапирањем земљишта и провером легалности изграђених објеката, потврдио је председник општине Ириг Тихомир Стојаковић. Он је додао да делом земљишта газдују „Војводина шуме”, а проблем са илегалним објектима стар је више година.

- Желимо да оживимо још једну туристичку дестинацију у нашој општини да заједно са Румом направимо атрактивну локацију која ће привући не само домаће, већ и стране туристе, а радује нас подршка Покрајине – каже Стојаковић.

В. Х.

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести