Буџет Врбаса усмерен на школе и вртиће

ВРБАС: Председник општине Врбас Предраг Ројевић примио је  поводом Дечије недеље ученике свих основних и средњих школа са територије Врбаса.
д
Фото: Општина Врбас

Дечија недеља је изузетна прилика за промовисање права деце и младих и за афирмацију њихових потреба и улоге у друштву, рекао је Ројевић.

- Све што смо у општини Врбас урадили, све што радимо данас и што ћемо урадити у будућности усмерено је на боље услове за живот, образовање и одрастање врбаске деце. Она су будућност овог града, а од нас у великој мери зависи какве темеље ћемо им оставити у наслеђе- наводи Ројевић. - Зато је значајан део овогодишњег буџета усмерен на реконструкцију и модернизацију вртића и школа. Предвиђено је улагање од 365,6 милиона за вртиће, основне и средње школе. Ђаци прваци у Врбасу ове године су по први пут од општине добили бесплатне уџбенике, за шта је из буџета издвојено 2.317.414 динара.

У току је потпуна реконструкција ОШ „Светозар Милетић”, а у циљу унапређења безбедности биће уређени и прилази школи. У плану је реконструкција Гимназије „Жарко Зрењанин“, као и реконструкција школе „Бранко Радичевић“ у Равном Селу.

- Уз подршку Министарства за животну средину градимо дечије игралиште у блоку Сава Ковачевић, а најбољим ђацима у општини поклонили смо лаптопове, паметне сатове и бежичне слушалице. И то је само део активности које реализујемо - рекао је Ројевић.

Из буџета општине се за социјалну и дечију заштиту издваја 128,5 милиона динара. Финансирају се путни трошкови, за подстицање наталитета издваја се шест милиона динара, за помоћ ученицима предвиђено је скоро 14 милиона динара, од чега је 5,7 милиона динара за регресирање трошкова боравка деце у вртићима.

-За субвенционисање превоза ђака и студената издваја се 28 милиона динара, а од ове године бесплатну ужину добијају деца из вишечланих породица, (треће и свако наредно дете), као и деца чији се боравак у вртићима регресира са 80 одсто или су потпуно ослобођена плаћања- наводи председник општине Врбас.

М. Стакић

 

EUR/RSD 117.5777
Најновије вести