Црвенка: Слатки дани у срцу Бачке

ЦРВЕНКА: Овогодишња манифестација „Слатки дани у срцу Бачке” која се одржава сутра и у суботу, имаће још квалитетнији културно – забавни програм у односу на прошлу годину.
1
Фото: Dnevnik.rs

Лане је приредба први пут организована у намери да промовише Црвенку као најслађе место због две фабрике које ту деценијама раде - Шећеране и Фабрике кекса „Јафа”.

Организатор приредбе је Туристичка организација Општине Кула чији директор Владимир Станковић за „Дневник” каже да је план да у наредним годинама „Слатки дани у срцу Бачке” прерасту у највећу и најпосећенију манифестацију на подручју кулске општине.

- Очекујемо да ове године на приредби буде око 10.000 посетилаца, што би требало да буде више него лане. Апелујем на суграђане да на манифестацију дођу пешке и да као добри домаћини оставе паркинг места за госте који ће доћи са стране - навео је директор Станковић, рекавши да ће Општина Кула организовати бесплатан аутобуски превоз за грађане који живе у другим местима кулске општине, а поласци ће бити са аутобуских и условних станица.

Очекује се да ће концертиТропико бендаи Хариса Џиновића привући бројну публику

„Слатка улица” у центру Црвенке ће окупити произвођаче слаткиша, удружења воћара и виноградара, удружења жена, спортске организације, школе, као и дечје аниматоре, мажореткиње, штулаше, мађионичаре и жонглере. Вечерњи сати су резервисани за концерте популарних естрадних звезда. Прво сутра у 21 сат наступа „Тропико бенд”, наступ Ане Кокић је у суботу од 20 сати, а звезда програма Харис Yиновић, запеваће од 21 сат.

Програм приредбе почиње сутра у 15 часова, када ће бити отворена ликовна колонија, на којој ће учествовати сликари, као и најталентованија деца сликари, ученици основне школе. У 16 часова гост ће бити Урош Петровић, а око 17 часова наступиће КУД „Србија” из Куле. Госте ће у наставку програма забављати „Динамика бенд”, а потом и бенд „Карт Бланш”.

На „Слатким данима” ће бити одржано и проглашење најбоље торте, учествоваће културно-уметничко друштва, а такође најављено је обележавање 30. година од када је РК „Црвенка” освојио куп Југославије. У овом делу програма ће бити приказан део утакмице између „Црвенке” и „Металопластике”, а посетиоци ће бити у прилици да од актера ове чувене утакмице чују најзанимљивије тренутке.

З. Делић

Фото: С. Шушњевић

EUR/RSD 117.5811
Најновије вести