Дан општине Тител: Новембарске награде вредним људима

ТИТЕЛ: Свечана седница Скупштине општине Тител, поводом Митровдана, Дана општине Тител, одржана је у присуству бројних гостију.
titel, Dnevnik/Jelena Ivanović
Фото: Дневник/Јелена Ивановић

Химном Србије у извођењу хора СТШ „Милева Марић” започела је свечаност уз подсећање на Митровдан 1918. године када су јединице Дунавске дивизије из састава Прве српске армије ослободиле Тител и друга места садашње општине.

О значају догађаја од пре 101 године говорила је председница СО Весна Кнежевић, док је председник општине Драган Божић истакао да живимо у новом времену када је циљ да живимо боље и просперитетније, наводећи и резултате постигнуте у току протекле године.

Програм је настављен пригодним рециталом у извођењу ученика СТШ „Милева Марић”, а затим су уручене Новембарске награде, највиша признања Општине Тител заслужним појединцима. Признање са новчаном наградом добили су Љубо Панић из Вилова и Томислав Гајин из Титела, а плакету је добила Зорица Пешти, професор у СТШ „Милева Марић”.

Образлажући признања, Весна Кнежевић је рекла да је у случају Љубе Панића, професора физике и астрономије, награда отишла у руке младог, перспективног и факултетски образованог човека, који је као сналажљив и радан директор ЈКП „Комуналац”  постигао то да је губиташку фирму довео у ред. Посебно му се у заслугу ставља пројекат на основу којег је Влада Јапана донирала ново возило за прикупљање смећа. У обнову возног парка „Комуналца” уложено је преко 30 милиона динара, што сопственог новца, што из средстава донација. Све је то постигнуто без оптерећења општинског буyета, наглашено је у образложењу.

Фото: Dnevnik.rs

Томислав Гајин из Титела добитник је признања, на предлог Црвеног Крста Војводине и Црвеног крста Тител, као добровољни давалац крви 116 пута. Његов искључиви мотив је хуманост и жеља да помогне људима у невољи.

Фото: Dnevnik.rs

Добитница плакете је Зорица Пешти, наставница економске групе предмета у СТШ „Милева Марић” Тител. Она је још од 2007. године координатор Тима за заштиту ученика од дискриминације и насиља. Задатак јој је да упозна ученике и родитеље са превенцијом и ненасилним решавањем проблема дискриминације, вршњачког насиља и насиља уопште. Ментор је и подршка ученицима ромске националности који су корисници стипендија намењених за образовање Рома.

Текст и фото: С. Диклић

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести