Данас крај Рибњака 15. Ликовна колонија бечејске „Дуге”

БЕЧЕЈ: Ликовна секција „Дуга“ при МКД „Петефи Шандор“ у Бечеју организује данас традиционалну, 15. по реду, једнодневну ликовну колонију сликара аматера. Место окупљања и рада је живописни амбијент крај Рибњака, лоциран на пола пута између Бечеја и Бачког Градишта.
11 - becej kolonija
Фото: Ранија ликовна колонија, фото: В. Јанков

- Стижу нам гости из Бачког Градишта, Бачке Тополе, Ботоша, Зрењанина, Лукиног Села, Мужље, Темерина, а из наше секције долазе, готово, сви, вели председница Ликовне секције „Дуга“ Пирошка Тот Каша. -Очекујемо да овогодишњи сазив колоније окупи педесетак сликара аматера. Тема је слободна, амбијент је инспиративан, дружење је увек незаборавно и очекујем да сви понесу лепе импресије, као што ми носимо са гостовање код других удружења сличног формата. Већ смо били у Зрењанину и Мужљи, а очекују нас нови одласци.

Као и на свим досадашњим колонијама у Бечеју, акценат је на дружењу и размени искустава у раду. Поред добродошлице у виду доручка, касније и ужине, ликовњаци ће по одлагању боје и четкица крај штафелаја са урађеним делом, дружење наставити на заједничком ручку на чијем менију ће се наћи јунећи перкелт. За то време посетиоци ресторана „Рибњак“ моћи ће да виде импровизовану изложбу новонасталих радова, који ће бити на продају.    

В. Јанков

EUR/RSD 117.5647
Најновије вести