Дечије културно лето у Пећинцима: Представе погледало 730 малишана

ПЕЋИНЦИ: Дечије културно лето, које организује пећиначки Културни центар под покровитељством Општине Пећинци, а у сарадњи са образовним институцијама и Саветима месних заједница, улази у своју завршницу. Током протекле недеље дечије представе изведене су у још три насеља пећиначке општине од укупно 12 у којима је уживало око 730 малишана.
е
Фото: Општина Пећинци

Најмлађи Брестачани су у петак испред Дома културе погледали представу „Девојчица са црвеним качкетом“ рађену по мотовима приче „Црвенкапа“, а Савет месне заједнице Брестач употпунио је малишанима угођај обезбедивши им освежење и грицкалице.

-Захваљујући одличној сарадњи са Културним центром и Предшколском установом успели смо да организујемо да представа за децу буде одиграна у време обележавања сеоске славе, чиме смо деци обезбедили још један занимљив и поучан садржај. Деца су уживала и то је оно што је најважније, а одзив публике је изузетан – изјавио је председник Савета МЗ Брестач Бранислав Ковачевић.

Једну од насловних улога у представи „Девојчица са црвеним качкетом“ тумачи Јелена Недељковић, по чијим речима,  деца одлично реагују на познату бајку, јер је представа интерактивна, садржи и певачке и кореографске елементе, што је деци занимљиво.

Малишани у Доњем Товарнику у центру насеља дан раније погледали су представу „Дечак који није хтео да одрасте“ рађену по мотивима приче „Петар Пан“ у којој насловну улогу тумачи Бојан Наић, који каже да је свако играње представе другачије, јер деца различито реагују у сваком селу.

- До саду смо ову представу извели седам пута и деца одлично реагују. Успели смо да остваримо циљ, а то је да најмлађи активно учествују током извођења представе, а сигуран сам да смо представом послали поруку најмлађима, да и кад одрасту увек задрже дете у себи – каже Наић.

Испред Основне школе у Суботишту у суботу најмлађи су погледали представу „Дечак који није хтео да одрасте“.

Дечије културно лето се наставља и ове седмице. Сваког четвртка, петка и суботе у 19.00 часова у центрима насеља, испред домова културе или основних школа изводе се представе за најмлађе.

        М. Сћ

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести